Pridať recept

Tvarohové nekysnuté šišky, FOTORECEPT

ingrediencie

2 ks
vajce
50 g
maslo
120 ml
mlieko
120 g
jemný tvaroh
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok
3 PL
rum
práškový cukor na obaľovanie

postup

Výborné, ľahučké pampúšiky z tvarohového cesta. 

1.

Suroviny.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
 
2.

Vajcia vyšľaháme a pridáme mäkké maslo. Prilejeme mlieko, pridáme tvaroh a múku s kypriacim práškom.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
3.

Primiešame rum a cesto dobre premiešame.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
4.

Rozpálime väčšie množstvo oleja a lyžicou vkladáme kopčeky cesta. Počas smaženia napučia. Nie sú síce všetky rovnaké, ale to vôbec nevadí.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
5.

Vyprážame do zlatista zo všetkých strán.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
6.

Šišky vyberáme na kuchynskú utierku.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
7.

Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Fotorecept: Tvarohové nekysnuté šišky
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eruska25
6.2.2014 16:46 | |
+16 -1
Áno, samotné cesto nie je chutné, ale šišky sa obaľujú v práškovom cukre, ktorý sa tam dostatočne nalepí, lebo šišky sú ešte teplé.
mata1977
6.2.2014 16:07 | |
+6 -4
Práve som ich urobila, samotné cesto mi nechutilo, tak som doň pridala trochu hnedého cukru a usmažené som ich nesladila, len sme na vrch dali lekvár. Rýchle a chutné
Podobné články
TOP
Šišky
Vymyslela ich nazlostená cukrárka? História šišiek je opradená legendami a poznajú ich na celom svete
Milujú ich veľkí, aj malí. Niektorí ich majú radi plnené, iným vystačia len s polevou alebo pocukrované...
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!