Pridať recept

Flambované banány

ingrediencie

1 PL
maslo
4 ks
banán
1/2 KL
cukor
3 cl
ovocný likér
1 PL
čokoláda

postup

Na panvici určenej na flambovanie rozpustíme maslo. Banány olúpeme a z každej strany asi 2 minúty podusíme tak, aby nezhnedli. Potom banány posypeme len 1/2 lyžičky cukru. Dookola ovocia nelejeme ovocný likér a zapálime. Necháme vyhorieť, a potom dáme na taniere a posypeme rozpustenou čokoládou. Okolo banánov môžeme naliať ešte trochu likéru.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pridávate do ovocných smoothie banán? Toto musíte vedieť
Pridávate do ovocných smoothie banán? Toto musíte vedieť!
Nedávny výskum dospel k prekvapivému záveru. Banán v ovocnom smoothie narobí viac škody ako osohu.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Banán
(Ne)obyčajné banány: Doprajte si ich denne!
Obyčajný banán v sebe skrýva nutričné, kozmetické a hlavne chuťové bohatstvo.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...