Pridať recept

Čokoládové špice

ingrediencie

90 ml
voda
1 PL
solamyl
80 g
kryštálový cukor
125 g
čokoláda
125 g
Cera
vaječný likér
1 ks
prášková šľahačka
čokoládová poleva

postup

1.
Solamyl rozmiešame vo vode, pridáme cukor a uvaríme hustú kašu. Potom pridáme polámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte stužený tuk, ktorý sme pred tým nakrájali. Všetko miešame dovtedy, kým sa hmota nespojí. Pripravenú masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa.
 
2.
Druhý deň je potrebné danú zmes vyšľahať šľahačom. Vznikne čokoládový krém, ktorý vložíme do špeciálnej špičky na špice a vstriekneme na okrúhle piškóty. Potom necháme stuhnúť v chladničke. Keď sú vzniknuté súdky stuhnuté, naplníme ich likérom, ktorý sme vyšľahali s práškovou šľahačkou.
3.
Pripravené súdky naplnené likérom na povrchu uzatvoríme ešte trochou krému. Potom vložíme opäť do chladničky, kým nebudú stuhnuté. Napokon vyberieme a namáčame do čokolády, ktorú sme naliali do pohára. Špice odkladajte na misu vyloženú papierom na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Vaječný koňak
Domáci likér na 8 spôsobov, ten vaječný je najlepší
Najmä v strednej Európe býva zvykom, že si počas Vianoc radi vychutnávame dobrý likér. Ozdobený stromček,...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...