Medovníčky
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
1
balíček
prášok do medovníka
100
g
cukor
50
g
maslo
1
PL
med
1
ks
vajce
1/2
šálka
mlieko
postup
1.
V horúcom mlieku rozpustíme med, maslo a nakoniec zašľaháme vajce.
2.
Tekutinu vlejeme do múky zmiešanej s práškom do medovníka a s cukrom.
3.
Vypracujeme husté cesto, ktoré necháme v chlade prikryté alobalom asi 2 hodiny odležať.
4.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát a vykrajujeme rôzne tvary.
5.
Medovníčky upečieme na vymastenom plechu a po vychladnutí ich ozdobíme cukrovou polevou. Medovníky necháme aspoň 14 dní odležať.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.