Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná škoricová červená repa s mrkvou

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

800 g
červená repa
300 g
mrkva
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1 PL
škorica
1 KL
tekutá stévia alebo iné sladidlo
1/2 KL
mletý zázvor
1/2 KL
drvený kardamom
1 ks
citrón
1 KL
kokosový olej

postup

1.
Červenú repu očistíme a uvaríme tak, aby bola takmer mäkká. Varenie mi trvalo tak cca 1 hod. 15 min.
2.
Menší plech vymažeme kokosovým olejom. Uvarenú repu nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak iba olúpeme.
3.
Všetku zeleninu zmiešame so sladidlom, citrónovou šťavou, kardamónom, škoricou a zázvorom. Premiešame ju s korením na plechu, aby sa jemne obalila v kokosovom oleji. Miesto stévie môžeme kľudne použiť iné sladidlo, napr. med, trstinový cukor a pod. Záleží na chuti, ako veľmi chceme mať zeleninu sladkú.
4.
Zeleninu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 min., pokým nebude mäkká. Počas pečenia ju párkrát premiešame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...