Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Zapekaná škoricová červená repa s mrkvou

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

800 g
červená repa
300 g
mrkva
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1 PL
škorica
1 KL
tekutá stévia alebo iné sladidlo
1/2 KL
mletý zázvor
1/2 KL
drvený kardamom
1 ks
citrón
1 KL
kokosový olej

postup

1.
Červenú repu očistíme a uvaríme tak, aby bola takmer mäkká. Varenie mi trvalo tak cca 1 hod. 15 min.
2.
Menší plech vymažeme kokosovým olejom. Uvarenú repu nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak iba olúpeme.
3.
Všetku zeleninu zmiešame so sladidlom, citrónovou šťavou, kardamónom, škoricou a zázvorom. Premiešame ju s korením na plechu, aby sa jemne obalila v kokosovom oleji. Miesto stévie môžeme kľudne použiť iné sladidlo, napr. med, trstinový cukor a pod. Záleží na chuti, ako veľmi chceme mať zeleninu sladkú.
4.
Zeleninu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 min., pokým nebude mäkká. Počas pečenia ju párkrát premiešame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...