Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná škoricová červená repa s mrkvou

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

800 g
červená repa
300 g
mrkva
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1 PL
škorica
1 KL
tekutá stévia alebo iné sladidlo
1/2 KL
mletý zázvor
1/2 KL
drvený kardamom
1 ks
citrón
1 KL
kokosový olej

postup

1.
Červenú repu očistíme a uvaríme tak, aby bola takmer mäkká. Varenie mi trvalo tak cca 1 hod. 15 min.
2.
Menší plech vymažeme kokosovým olejom. Uvarenú repu nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak iba olúpeme.
3.
Všetku zeleninu zmiešame so sladidlom, citrónovou šťavou, kardamónom, škoricou a zázvorom. Premiešame ju s korením na plechu, aby sa jemne obalila v kokosovom oleji. Miesto stévie môžeme kľudne použiť iné sladidlo, napr. med, trstinový cukor a pod. Záleží na chuti, ako veľmi chceme mať zeleninu sladkú.
4.
Zeleninu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 min., pokým nebude mäkká. Počas pečenia ju párkrát premiešame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...