Pridať recept

Hustá hokkaido polievka s kvakou

Hustá hokkaido polievka s kvakou
Zdroj: RADOST_VARIT_Skolavarenia

ingrediencie

trochu
kokosový alebo olivový olej
1 ks
šalotka
1 ks
zázvor
1 ks
hokkaido alebo maslová tekvica
1 ks
kvaka
trochu
citrónová tráva
1 štipka
soľ
1 štipka
čierne korenie
trochu
voda
trochu
limetová šťava

postup

1.
Tento recept môže byť základom pre teplý krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru, množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky. Pridáme na kocky nakrájanú kvaku a tekvicu. Zatiahneme teplom číže premiešame so základom, pridáme citrónovú trávu a zalejeme vodou. Pri hustých polievkach je dôležité dať také množstvo zeleniny, aby nám vzniklo husté pyré a nemuseli by sme dohusťovať múkou, či guarovou gumou alebo škrobom. Hustej polievky zje každý na obed cca 250 ml, teda je nutné počítať s min 300 g zeleniny v surovom stave na osobu.
 
2.
Zeleninu necháme variť asi 20 minút, nemá byť rozvarená, musí si zachovať svoj tvar. Je nutné sledovať ju, možno bude pripravená už o 15 minút. Scedíme, vytiahneme citrónovú trávu a vývar necháme bokom. Zmes rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú dorieďujeme vývarom. Ak nám vývar zostane, môžeme ho vypiť ako nápoj. Ak nám zostane pyré, môžeme ho použiť ako nátierku či prílohu k inému jedlu. Na záver pridáme limetkovú šťavu, môžeme trošku mletého čili. Táto polievka sa dá pripraviť aj s kokosovým mliekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať