Pridať recept

Slivkový lekvár

ingrediencie

200 g
sušené slivky
250 ml
portské víno
2,5 kg
slivky
1 balíček
perníkové korenie

postup

Sušené slivky namočíme aspoň na hodinu do vína. Vykôstkované slivky, sušené slivky a víno zmiešame a uvedieme do varu. Pri miernej teplote 30 minút varíme, pričom občas premiešame. Masu v mixéri zmixujeme. Rúru predhrejeme na 170°C. V ohňovzdornej forme varíme asi 3 hodiny, pričom každých 30 minút pomiešame. Hotový lekvár pomiešame s perníkovým korením a plníme do pohárov.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Slivky do zásoby
Slivky do zásoby: Slivková nutella, detská výživa či poctivý domáci lekvár
Slivková sezóna je v plnom prúde a je treba vymyslieť, čo s tými, ktoré neskončia v koláči či zemiakových knedliach.
Ceresnovy dzem
Zaváraniny a džemy
Broskyňový kompótJemnejšiu korenistú chuť broskyňového kompótu dosiahnete tak, že do pohárov pridáte aj...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Slivky
Slivky liečia! Lokálna superpotravina so zázračnými účinkami na naše zdravie
Niekedy sa nám stáva, že ihneď naletíme novým superpotravinám, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Zabúdame...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...