Pridať recept

Tropická torta

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
80 g
rastlinný tuk
100 g
práškový cukor
5 PL
voda
5 PL
hrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ

Krém

1 konzerva
ananás
1 balíček
vanilkový cukor
80 g
kryštálový cukor
1 balíček
puding zlatý klas
250 g
maslo

Na ozdobu

100 g
čokoláda
300 g
tropické ovocie
1 téglik
smotana na šľahanie

postup

1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne primiešame maslo, vlažnú vodu, múku s kypriacim práškom, soľ a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh pripravený z bielkov.
 
2.
Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre na strednej mriežke. Upečený korpus necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku.
3.
Medzitým si pripravíme krém. Ananás scedíme, šťavu doplníme do 0,5 litra vodou, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a uvaríme ananásový sirup. V malom množstve vody rozmiešame zlatý klas, vlejeme ho do šťavy a uvaríme hustý krém. Do ešte teplého miešame na kocky nakrájané maslo a poriadne premiešame. Nakoniec primiešame nadrobno nakrájaný ananás.
4.
Korpus rozkrojíme pozdĺžne napoly, natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou. Šľahačku vyšľaháme dotuha a natrieme ňou vrch torty a aj jej kraje. Kraje ozdobíme hoblinkami čokolády a vrch torty podľa chuti tropickým ovocím. Tortu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať