Pridať recept

Rebarborová tortička

ingrediencie

40 g
cukor
125 g
múka
60 g
maslo
250 g
rebarbora
1 KL
vajce
2 štipky
soľ
1 ks
vaječný žĺtok
mletá škorica
100 g
čokoládová poleva
4 plátky
želatína
1 PL
pistácie
1/4 liter
smotana na šľahanie

postup

1.
Rýchlo si spracujeme vláčne cesto z cukru, múky, štipky soli, vanilkovým cukrom a so žĺtkom a dáme ho na hodinku odstáť do chladu.
 
2.
Rebarboru opláchneme, jej hrubú kožu stiahneme a stonky nakrájame na menšie kúsky. Spolu so štipkou soli, troškou cukru a škorice povaríme v 3 PL vody približne 10 minút.
3.
Želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút a potom ju vyžmýkame a zamiešame spolu s rebarborovým kompótom. Takýto kompót potom necháme vychladnúť. Rúru si predhrejeme na 220°C.
4.
Cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku a vyložíme ním vymastenú formu, ktorej dno popicháme vidličkou. Pečieme asi 20 minút na svetlohnedo na najnižšej priečke rúry. Vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu a štetcom ňou vymastíme dno formy.
5.
Vyšľaháme hustú šľahačku, ktorú zmiešame s rebarborovým kompótom. Takto pripraveným krémom naplníme formu a môžeme jej vrch posypať napríklad pistáciami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.