Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Grilované kuracie stehno s chrenovou omáčkou

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie stehno
2 PL
grilovacie korenie
1 PL
tymian
3 PL
olivový olej

Omáčka

1 PL
maslo
4 ks
cibuľa
700 ml
kurací vývar
1 ks
čerstvý chren
1/2 ks
citrón
1,5 KL
solamyl

postup

1.
Najskôr dáme piecť mäso. Kuracie stehna umyjeme, okoreníme a premiešame s olivovým olejom. Uložíme ich na olejom vymastený plech spodnou stranou hore a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. (program "Teplovzdušné pečenie zhora i zdola").
2.
Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľu nakrájame na menšie kusy a osmažíme na masle dohneda.
3.
Osmaženú cibuľu zalejeme vývarom a pridáme nastrúhaný chren (cca 10 PL lyžíc).
5.
Po 10-tich minútach prelejeme suroviny do misky a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na hladkú kašu. Potom prelejeme späť do panvice.
6.
Po 25-tich minútach vyberieme mäso z rúry a otočíme ho. Dáme piecť na 220 stupňov posledných 20 min. (program "Teplovzdušné pečenie + gril").
7.
Omáčku podľa chuti zahustíme solamylom (1 KL solamylu rozmiešame v 1 dl studenej vody a pridáme k omáčke).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...