Višňový koláč s čokoládou
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
25
g
kakao
50
g
múka celozrnná ražná
150
g
pšeničná celozrnná múka
1/2
KL
mletá škorica
1
KL
prášok do pečiva
1/2
KL
koriander
200
g
med
200
g
maslo
200
g
mandle
4
ks
vajce
500
g
višne
2
PL
rum
50
g
mandľové lupienky
200
g
čokoláda
postup
1.
S kakaom zmiešame oba druhy múky, kakao, prášok do pečiva, koriander a škoricu. Do zmesi pridáme pomleté mandle. Med spolu s maslom vymiešame na penu, do ktorej za stáleho miešania pridávame rum, vajcia a múku. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2.
Maslom potrieme formu, ktorú naplníme cestom a zarovnáme. Umyjeme si višne, potom ich odstopkujeme a vykôstkujeme. Rovnomerne ich nasypeme na cesto a jemne ich zatlačíme. Na strednej priečke rúry ich budeme piecť asi 45 minút a necháme koláč ešte na 10 minút vo vypnutej rúre. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a potrieme ňou koláč. Potom ho ešte posypeme pokrájanými mandľami.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.