FOTORECEPT: Vegetariánska makarónová bábovka
5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
makaróny bezvaječné Cessi
4
ks
sójové párky
2
ks
cibuľa
150
g
tvrdý syr
2
ks
vajce
1
ks
smotana kyslá
podľa chuti
olej, paprika mletá červená, oregáno, soľ, kečup
postup
2.
Sojové párky som nadrobno nakrájala....
5.
...pridala som nakrájané párky(môžeme použiť aj sójovú drť), osolíme, okoreníme.
7.
Na strúhadle som nastrúhala tvrdý syr.
8.
Makaróny som dala variť do osolenej vriacej vody a varíme tak, aby boli na skus.(nie celkom uvariť)
9.
Uvarené makaróny dáme do zmesi a premiešame.
10.
Kyslú smotanu som rozmiešala s rozšľahanými vajíčkami.
11.
Makaróny vrstvíme do pripravenej bábovkovej formy, ktorú se vymastili a vysypali strúhankou.
12.
Cestoviny doplníme do formy, poriadne s formou potrasieme...
13.
a nakoniec zalejeme smotanou s vajíčkami. Špajdľou popicháme do cestovín, aby smotana vošla do celej hmoty.
14.
Formu s makarónmi dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút. Po upečení bábovku vyberieme a necháme ju pár minút vychladnúť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.