Pridať recept

FOTORECEPT: Fašiangové šišky

ingrediencie

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
3 ks
žĺtok
30 g
droždie
1 PL
rum
podľa chuti
šťava z citróna
1 balíček
vanilínový cukor
štipiek
soľ
50 g
roztopeného margarínu
podľa chuti
toľko vlažného mlieka, aby vzniklo mäkké cesto
podľa chuti
olej na pečenie

postup

1.
Pripravíme si všetky ingrediencie.
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
 
2.
Z droždia a osladeného vlažného mlieka pripravíme kvások.
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
3.
K múke pridáme žĺtky,
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
4.
rum, citrónovú šťavu, štipku soli, nakysnuté droždie, roztopený margarín a s mliekom vypracujeme mäkšie cesto. Dôkladne ho prepracujeme, až sa oddeľuje od stien a robia sa v ňom bubliny,
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
5.
potom ho prikryjeme a na vlažnom mieste ho necháme vykysnúť.
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
6.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a veľkým vykrajovačom alebo pohárom vypichujeme z cesta šišky.
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
7.
Vyprážame najskôr z jednej strany,
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
8.
potom z druhej strany.
Fotorecept: Fašiangové šišky
Fotorecept: Fašiangové šišky
Zdroj: sylweliee
9.
Vyberieme ich na papierovú utierku, podávame posypané práškovým cukrom s obľúbeným lekvárom. Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
manka111
5.3.2014 14:30 | |
+7 -3
presne také sme mali v sobotu, ale z dvojitej davky. PERFEKTNÉ -hodnotili-vnúčata.
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...