Pridať recept

Poľovnícke bravčové rebierko

ingrediencie

500 g
bravčové karé
50 g
tuk
75 g
údená slanina
50 g
cibuľa
15 g
hladká múka
25 g
rajčiakový pretlak
1/2 liter
biele víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 dl
vývar

postup

1.
Pokrájané karé naklepeme,osolíme,okoreníme,na okrajoch narežeme a prudko opečieme.Mäso vyberieme a opečieme slaninu pokrájanú na vejáriky,odložíme ju na teplé miesto.Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu,trochu opražíme,pridáme opečené mäso,podlejeme vývarom a podusíme.
 
2.
Podlievame vývarom.Mäkké mäso vyberieme a na každý kus dáme vejárik slaniny.Šťavu vydusíme na tuk,zaprášime múkou,opražíme,podlejeme vývarom,pridáme pretlak a povaríme.Nakoniec prilejeme víno.Mäso na mise polejeme šťavou.Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...