Pridať recept

Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky, FOTORECEPT

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
30
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

60 g
šunka
2 vetvičky
rozmarín
100 g
maslo
250 ml
voda
1/2 ČL
soľ
150 g
hladká múka
2 PL
nastrúhaný parmezán
4 ks
vajce

postup

Slané papmpúšiky z odpaľovaného cesta...

1.

Suroviny.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
 
2.

Šunku nakrájame na drobno, parmezán nastrúhame a rozmarín bez hrubších častí nakrájame.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
3.

Vodu zovrieme s maslom, pridáme soľ a naraz múku. Miešame tak 2 minúty, kým sa cesto nelepí na varešku. Preložíme do misky.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
4.

Postupne pridáme vajcia a miešame, kým nie je cesto lesklé.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
5.

Pridáme šunku, parmezán a rozmarín.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
6.

Pomocou zdobičky robíme na plech s papierom alebo silikónom kopčeky.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
7.

Pečieme pri 180 st. C 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na plechu.

Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Fotorecept: Rozmarínovo-šunkové fašiangové šišky
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Šišky
Vymyslela ich nazlostená cukrárka? História šišiek je opradená legendami a poznajú ich na celom svete
Milujú ich veľkí, aj malí. Niektorí ich majú radi plnené, iným vystačia len s polevou alebo pocukrované...
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!