Pridať recept

Bravčové mäso v kapustnom liste

ingrediencie

1 ks
cibuľa
60 g
masť
1 kg
kyslá kapusta
100 g
rajčiakový pretlak
1 ks
hlávková kapusta
50 g
tuk
40 g
hladká múka
2 dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ, mletá červená paprika
1 dl
voda

PLNKA

500 g
bravčové mäso mleté
2 ks
vajce
100 g
ryža
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti do sklovita,pridáme poprekrajovanú kapustu kyslú,rajčiakový pretlak,soľ,pol litra vody.Keď kapusta zovrie vložíme do nej naplnené kapustové listy,prikryjeme a pomaly dusíme do mäkka.
 
2.
Kapustové listy pripravíme tak,že kapustu obaríme vriacou vodou,rozoberieme na listy a naplníme mäsovou plnkou.Keď sú plnené kapustné listy mäkké,vyberieme ich z hrnca,odstránime niť.Kapustu zahustíme zápražkou,do ktorej sme zamiešali mletú červenú papriku a nakoniec primiešame kyslú smotanu.
3.
PLNKA:Mleté mäso osolíme,pridáme vajcia,umytú ryžu,trochu mletého korenia,nadrobno pokrájanú cibuľu a všetko dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...