Pridať recept

Kokosovo kakaová torta

ingrediencie

4 ks
vajce
štipiek
soľ
150 g
práškový cukor
100 g
strúhaný kokos
4 PL
hrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém

500 ml
mlieko
2 balíčky
puding zlatý klas
50 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
75 g
práškový cukor
1 KL
kakao
50 g
kokos
100 g
piškóty

postup

1.
Z bielkov a šipky soli vymiešame tuhý sneh, pomaly vmiešame cukor. Po jednom pridáme žĺtky, strúhaný kokos a postupne nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie torty. Pečieme v rúre rozohriatej na 180°C.
 
2.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustejšiu kašu. Na kocky nakrájané maslo zmiešame s práškovým cukrom a vmiešame do kaše. Pridáme kakao, kokos a krém poriadne premiešame.
3.
Krém rovnomerne rozotrieme na celú tortu. Piškóty rozdrvíme a zmiešame spolu s kokosom. Touto múčkou obsypeme pripravenú tortu a ozdobíme ju podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať