Pridať recept

Šklbance s cibuľou

ingrediencie

1200 g
zemiaky
200 g
polohrubá múka
150 g
údená slanina
80 g
masť
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ

postup

1.
Očistené a umyté zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Potom uvarené zemiaky zasypeme múkou, hrniec zakryjeme, aby sa múka na miernom ohni sparila.
 
2.
Po chvíľke zemiaky s múkou rozšľaháme na hladké cesto. Lyžicu namáčame do rozohriatej masti a vykrajujeme z cesta väčšie kúsky.
3.
Preložíme na teplé taniere, pomastíme a posypeme pokrájanou cibuľou, opraženou na masti a rozškvarenou slaninou.
4.
Podávame s kyslým mliekom, alebo zákvasom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.