Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Sladká pohánková kaša s figami a roibossom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
pohánka lámanka
400 ml
voda
40 g
sójové mlieko
1 PL
kokosový tuk

Figy

1 dl
voda
1 ks
čaj roiboss
1 KL
vanilkový extrakt
100 g
sušené figy
3 PL
citrónová šťava
1/2 KL
tekutá stévia

postup

1.
Najskôr si uvaríme silný čaj. Sáčok čaju zalejeme 1 dl vody a necháme luhovať.
2.
Sójové mlieko zmiešame s vodou a necháme zovrieť. Do vriacej vody pridáme pohánku a necháme cca 5 min. povariť. Potom odstavíme z ohňa a necháme prikryté odležať cca 30 min.
3.
Vyluhovaný čaj prelejeme do hrnca, privedieme k varu a pridáme nakrájané figy.
4.
Figy povaríme v čaji cca 5 min., až kým se nezačnú rozpadávať.
5.
Rozvarené figy preložíme do druhej misky, pridáme vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a rozmixujeme dohladka.
6.
K odležanej pohánke primiešame kokosový tuk. Ak sa nám zdá pohánková kaša príliš tuhá, zriedime ju vlažnou vodou/mliekom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
erika.r
29.6.2014 22:28 | |
+0 -0
Nechapem preco tento recept je medzi Dojcencimi,ale urcite sem nepati Soja a ani Stevia.. dietatu davat umely cukor naco,?? ved figy same osebe su sladke a vyraznu vanilku to tiez nieje vhodne. inak recept vyborny.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...