Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bryndzové halušky

ikzm1
ikzm1
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 PL
soľ
250 g
bryndza
1 téglik
kyslá smotana
500 g
oravská slanina

postup

1.
Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, pol kila prerastenej slaniny, téglik kyslej smotany a soľ.
3.
Nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré.
4.
Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody.
5.
Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou.
6.
Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
7.
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze.
8.
Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili.
12.
Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame.
13.
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ (406 kcal). Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
samantha2
21.2.2016 12:11 | |
+2 -1
my davame aj vajicko a bryndzu neiesame so smotanou
realityponuka
21.5.2015 15:54 | |
+8 -1
No my napríklad dávame aj vajíčko do cesta, a tiež do horúcich neprepláchnutých halušiek trochu čerstvého masla a veeeľa bryndze a navrch slaninku s čerstvou pažitkou al. vysmaženou cibuľkou mňam mňam a zemiaky robíme tak ako na placky, na kašu....
ywett35
15.6.2014 20:27 | |
+3 -6
Dobrý den a nejde do těsta taky vajíčko ?
BolacekovaM
16.6.2014 17:09 | |
+5 -4
nie vajíčko sa nedava
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...