Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Bryndzové halušky

ikzm1
ikzm1
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 PL
soľ
250 g
bryndza
1 téglik
kyslá smotana
500 g
oravská slanina

postup

1.
Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, pol kila prerastenej slaniny, téglik kyslej smotany a soľ.
3.
Nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré.
4.
Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody.
5.
Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou.
6.
Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
7.
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze.
8.
Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili.
12.
Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame.
13.
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ (406 kcal). Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
samantha2
21.2.2016 12:11 | |
+0 -1
my davame aj vajicko a bryndzu neiesame so smotanou
realityponuka
21.5.2015 15:54 | |
+8 -1
No my napríklad dávame aj vajíčko do cesta, a tiež do horúcich neprepláchnutých halušiek trochu čerstvého masla a veeeľa bryndze a navrch slaninku s čerstvou pažitkou al. vysmaženou cibuľkou mňam mňam a zemiaky robíme tak ako na placky, na kašu....
ywett35
15.6.2014 20:27 | |
+3 -5
Dobrý den a nejde do těsta taky vajíčko ?
BolacekovaM
16.6.2014 17:09 | |
+5 -3
nie vajíčko sa nedava
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...