Pridať recept

Pikantná fašírka

ingrediencie

500 g
bravčové mäso
4 ks
žemľa
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnakové strúčiky
100 g
údená slanina
1 ks
uhorka
80 g
tuk
1 KL
kapary
2 dl
smotana
10 g
hladká múka
podľa chuti
soľ,mleté čierne korenie,petržlenová vňať,horčica,kôra z polovice citróna,sardelová pasta

postup

1.
Mäso zomelieme,pridáme k nemu namočenú a vytlačenú žemľu,vajce,pokrájanú cibuľu,rozotretý cesnak,soľ,mleté korenie,petržlenovú vňať a dobre premiešame.Polovicu masy vyklopíme na dosku,urobíme obdĺžnik,povrch potrieme horčicou,navrch dáme slaninu,kolieska uhorky a na tvrdo pokrájané vajcia.
 
2.
Prikryjeme druhou polovicou masy,sformujeme do podlhovastého tvaru,preložíme na pekáč s horúcim olejom a v rúre opečieme.Podlejeme vodou a prikryté pečieme tri štvrte hodiny.Podlievame vodou.
3.
Upečenú fašírku vyberieme,výpek podlejeme,pridáme strúhanú kôru z citróna,posekané kapary,trochu sardelovej pasty a povaríme.Nakoniec pridáme smotanu s rozhabarkovanou múkou a povaríme,podľa chuti dosolíme.Fašírku pokrájame a polejeme šťavou.Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...