Pridať recept

Torta indián

ingrediencie

6 ks
vajce
180 g
kryštálový cukor
180 g
hrubá múka
štipiek
soľ
3 PL
kakao
1 téglik
ríbezľový džem
500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
strúhaná čokoláda
trochu
koktailové čerešne

postup

1.
Žĺtky zmiešame s cukrom na penu. Postupne pridáme múku rozmiešanú so soľou a kakaom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh pripravený z bielkov. Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 185°C približne 30 minút.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, odrežeme vrchný približne 1 cm hrubý plát a vnútro vydlabe tak, aby nám vznikla ako keby forma. Vnútro natrieme ríbezľovým džemom. Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom a vanilkovým cukrom. Polovicu z nej premiešame s vydlabaným vnútrom, touto hmotou naplníme vnútro torty a zakryjeme ju odrezaným plátom.
3.
Vrch a boky torty potrieme zvyšnou šľahačkou, posypeme hoblikami čokolády a ozdobíme koktailovými čerešňami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať