Pridať recept

Korenené zemiakové žemličky

40
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeničná múka
100 g
syr Gouda
120 g
slnečnicové semienko
1 ks
vajce
1 KL
majoránka
čierne korenie
muškátový orech
1 KL
soľ
1 zväzok
pažitka
2 strúčiky
cesnaku
1 kg
zemiaky
olivový olej

postup

1.
Zemiaky budeme variť 30 až 40 minút, potom ich ošúpeme a horúce pomiesime alebo pretlačíme. Cesnak očistíme a pokrájame ho najemno. Pažítku umyjeme, osušíme a potom nakrájame.
 
2.
Zemiaky, ktoré nám vychladli vypracujeme s korením, cesnakom, muškátovým orieškom, rozdrvenou majoránkou, vajcom , pažítkou, syrom a múkou na tvárne a mäkké cesto. Ak je potrebné pridáme aj múku. Olejom potrieme plech a rúru si vyhrejeme na 220°C.
3.
Pomúčenými rukami cesto rozdelíme asi na 40 porcií a urobíme z nich okrúhle žemličky. Na oboch stranách ich obalíme slnečnicovými semienkami a trochu ich môžeme popritláčať.
4.
Žemličky postupne rozdelíme na plech, pokvapkáme ich olejom a budeme piecť 25 až 30 minút na strednej priečke rúry. Najlepšia chuť žemličiek je ak ich čerstvo vytiahneme z rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...