Korenené zemiakové žemličky
40
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
pšeničná múka
100
g
syr Gouda
120
g
slnečnicové semienko
1
ks
vajce
1
KL
majoránka
čierne korenie
muškátový orech
1
KL
soľ
1
zväzok
pažitka
2
strúčiky
cesnaku
1
kg
zemiaky
olivový olej
postup
1.
Zemiaky budeme variť 30 až 40 minút, potom ich ošúpeme a horúce pomiesime alebo pretlačíme. Cesnak očistíme a pokrájame ho najemno. Pažítku umyjeme, osušíme a potom nakrájame.
2.
Zemiaky, ktoré nám vychladli vypracujeme s korením, cesnakom, muškátovým orieškom, rozdrvenou majoránkou, vajcom , pažítkou, syrom a múkou na tvárne a mäkké cesto. Ak je potrebné pridáme aj múku. Olejom potrieme plech a rúru si vyhrejeme na 220°C.
3.
Pomúčenými rukami cesto rozdelíme asi na 40 porcií a urobíme z nich okrúhle žemličky. Na oboch stranách ich obalíme slnečnicovými semienkami a trochu ich môžeme popritláčať.
4.
Žemličky postupne rozdelíme na plech, pokvapkáme ich olejom a budeme piecť 25 až 30 minút na strednej priečke rúry. Najlepšia chuť žemličiek je ak ich čerstvo vytiahneme z rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.