FOTORECEPT: Cannelloni zapečené v paradajkovej omáčke
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
cestoviny cannelloni
500
g
bravčové mäso mleté
100
g
tvrdý syr
4
strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korene
petržlenová vňať
omáčka
250
ml
paradajkové pyré
1
hrsť
čerstvá bazalka
1
štipka
cukor
tvrdý syr na posypanie
postup
1.
cesnak očistíme, nakrájame a speníme na oleji, pridáme pomleté mäso a orestujeme
2.
keď sa mäso zatiahne, obelie, odstavíme a pridáme nastrúhaný syr, petrželku, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a necháme vychladnúť
3.
paradajkovú omáčku si pripravíme s paradajkového pyré (tetrapack) ktoré prehrejeme, pridáme veľa cesnaku, veľa bazalky, najlepšie čerstvej, trochu cukru, osolíme a okoreníme
4.
surové cannelloni plníme vychladnutou mäsovou zmesou
5.
uložíme do vhodnej zapekacej misy a zalejeme omáčkou tak, aby boli celkom ponorené, posypeme syrom, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C asi na 45 minút
6.
potom odokryjeme, znova posypeme syrom a dáme už len zapiecť
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Paulapa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.