Pridať recept

Čokoládová roláda

ingrediencie

5 ks
vajce
110 g
kryštálový cukor
2 PL
voda
120 g
hladká múka
štipiek
soľ
1 PL
olej

Krém

100 g
horká čokoláda
300 ml
mlieko
2 PL
hladká múka
1 KL
maizena
80 g
maslo
150 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
30 g
práškový cukor

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na hustejšiu ale hladkú penu. Za stáleho miešania postupne prilievame vodu, olej a prisypeme múku zmiešanú so soľou Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 250°C približne 5 minút. Upečený plát vyberieme a necháme ho vychladnúť.
 
2.
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky, hodíme ju do vriaceho mlieka a za stáleho miešania ju necháme roztopiť. V troche vody rozmiešame múku s maizenou a zmes vylejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hladký krém a za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi zapracujeme na kocky nakrájané maslo a vymiešame hladký krém. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom a cukrom. Nakoniec zmiešame šľahačku s čokoládovým krémom.
3.
Vychladnutý plát zbavíme papiera na pečenie, natrieme ho plnkou a zvinieme do rolády. Vrch ozdobíme zvyšnou plnkou a roládu dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať