Pridať recept

Kávová roláda

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
160 g
práškový cukor
2 PL
uvarená káva
160 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1/4 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá káva

Krém

300 ml
mlieko
1 KL
instantná káva
3 PL
hladká múka
200 g
maslo
180 g
práškový cukor

Čokoládová poleva

50 g
mliečna čokoláda
30 g
stužený tuk

postup

1.
Žĺtky v miske zmiešame s práškovým cukrom na hustú penu. Postupne pridáme už vychladnutú kávu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, mletou kávou a soľou. Nakoniec zľahka do cesta zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme krém. Z mlieka, kávy a hladkej múky uvaríme hustú kašu. Maslo zmiešame v miske s práškovým cukrom a postupne ho vmiešame do vychladnutej kaše.
3.
Upečený plát zakryjeme vlhkou utierkou, zvinieme ho a necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, zbavíme papiera na pečenie a natrieme pripraveným krémom. Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou. Tú sme si pripravili vo vodnom kúpeli roztopením čokolády a tuku. Roládu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť, až potom ju nakrájame na kolieska.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať