Kávová roláda
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
160
g
práškový cukor
2
PL
uvarená káva
160
g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1/4
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
mletá káva
Krém
300
ml
mlieko
1
KL
instantná káva
3
PL
hladká múka
200
g
maslo
180
g
práškový cukor
Čokoládová poleva
50
g
mliečna čokoláda
30
g
stužený tuk
postup
1.
Žĺtky v miske zmiešame s práškovým cukrom na hustú penu. Postupne pridáme už vychladnutú kávu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, mletou kávou a soľou. Nakoniec zľahka do cesta zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.
2.
Medzitým si pripravíme krém. Z mlieka, kávy a hladkej múky uvaríme hustú kašu. Maslo zmiešame v miske s práškovým cukrom a postupne ho vmiešame do vychladnutej kaše.
3.
Upečený plát zakryjeme vlhkou utierkou, zvinieme ho a necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, zbavíme papiera na pečenie a natrieme pripraveným krémom. Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou. Tú sme si pripravili vo vodnom kúpeli roztopením čokolády a tuku. Roládu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť, až potom ju nakrájame na kolieska.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.