Nadýchaná čokoládová roláda
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
150
g
polohrubá múka
Krém
250
g
maslo
100
g
práškový cukor
1/2
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
Zlatý klas
2
PL
kakao
trochu
rum
Poleva
200
g
mliečna čokoláda
100
g
maslo
1
hrsť
čokoládová ryža
postup
1.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme hustejšiu penu a po jednom do nej zašľaháme žĺtky. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Maslo v miske zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding, necháme ho vychladnúť a vmiešame ho do maslovej hmoty. Vymiešame hladký krém, ktorý nakoniec dochutíme kakaom a rumom.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku pomocou papiera na pečenie a zvinieme ho. Necháme ho vychladnúť, rozvinieme a natrieme pripraveným čokoládovým krémom. Poriadne ju zvinieme.
4.
Vo vodnom kúpeli roztopíme rozlámanú čokoládu s maslom, vymiešame hladkú polevu a oblejeme ňou pripravenú roládu. Ešte ju ozdobíme čokoládovou ryžou a necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.