Malinový cheesecake
12
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslové sušienky
100
g
maslo
Malinové pyré
300
g
maliny
2
KL
kukuričný škrob
200
g
malinový džem
Plnka
800
g
nízkotučný tvaroh
250
g
smotaný syr
1
KL
pomarančová kôra
2
balíčky
vanilkový cukor
100
g
kryštálový cukor
3
ks
vajce
80
g
hladká múka
postup
1.
Rúru dáme rozohriať na 180°C. Sušienky vložíme do mikroténového vrecúška a pomocou valčeka na cesto alebo tĺčika ich rozdrvíme. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami. Sušienkovú zmes natlačíme do vymastenej formy na pečenie tak, aby sme spravili aj okraje vysoké cca 2 cm. Korpus vložíme do spodnej časti rúry a pečieme približne 10 minút.
2.
Maliny rozmrazíme, potom ich pretlačíme cez sitko, aby sme ich zbavili zrniečok. Približne 100 g vzniknutého pyré zmiešame so škrobom a malinovým džemom.
3.
Tvaroh zmiešame so syrom, s pomarančovou kôrou, kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne po jednom vmiešame vajíčka. Ku konci pridáme preosiatu múku.
4.
Upečený korpus vyberieme z rúry, natrieme ho malinovým pyré a tvarohovým krémom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C ďalších 50 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, vložíme ho stuhnúť do chladničky a ak nám ostalo ešte nejaké pyré, tak ho s ním môžeme pokvapkať pri podávaní.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.