Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Nepečené guľky z červenej repy

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

70 g
bezlepková múka
150 g
červená repa
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
karob
70 g
pasta tahini
2 KL
stévia

Na obaľovanie

drvené ľanové semienko
kokos
horká postrúhaná čokoláda
sezam

postup

1.
Do vyššej nádoby dáme surovú červenú repu, karob (alebo kakao), tahini pastu, stéviu, vanilkový extrakt a múku. Použila som bezlepkovú cícerovú múku, ale v podstate je jedno akú použijeme. Miesto múky môžeme pridať i najemno rozomleté ovsené vločky.
2.
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú kašu. Ak sa nám zdá cesto málo sladké, bez výčitiek pridáme med alebo cukor.
3.
Z rozmixovaných surovín tvarujeme mokrými rukami guľky (z uvedených surovín nám vyjde cca 12 ks).
4.
Hotové guľky obaľujeme podľa chuti v kokose, čokoláde, sezame, orechoch a pod. Obalené guľky necháme aspoň 2 hod. v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...