Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečené guľky z červenej repy

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

70 g
bezlepková múka
150 g
červená repa
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
karob
70 g
pasta tahini
2 KL
stévia

Na obaľovanie

drvené ľanové semienko
kokos
horká postrúhaná čokoláda
sezam

postup

1.
Do vyššej nádoby dáme surovú červenú repu, karob (alebo kakao), tahini pastu, stéviu, vanilkový extrakt a múku. Použila som bezlepkovú cícerovú múku, ale v podstate je jedno akú použijeme. Miesto múky môžeme pridať i najemno rozomleté ovsené vločky.
2.
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú kašu. Ak sa nám zdá cesto málo sladké, bez výčitiek pridáme med alebo cukor.
3.
Z rozmixovaných surovín tvarujeme mokrými rukami guľky (z uvedených surovín nám vyjde cca 12 ks).
4.
Hotové guľky obaľujeme podľa chuti v kokose, čokoláde, sezame, orechoch a pod. Obalené guľky necháme aspoň 2 hod. v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...