Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečené guľky z červenej repy

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

70 g
bezlepková múka
150 g
červená repa
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
karob
70 g
pasta tahini
2 KL
stévia

Na obaľovanie

drvené ľanové semienko
kokos
horká postrúhaná čokoláda
sezam

postup

1.
Do vyššej nádoby dáme surovú červenú repu, karob (alebo kakao), tahini pastu, stéviu, vanilkový extrakt a múku. Použila som bezlepkovú cícerovú múku, ale v podstate je jedno akú použijeme. Miesto múky môžeme pridať i najemno rozomleté ovsené vločky.
2.
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú kašu. Ak sa nám zdá cesto málo sladké, bez výčitiek pridáme med alebo cukor.
3.
Z rozmixovaných surovín tvarujeme mokrými rukami guľky (z uvedených surovín nám vyjde cca 12 ks).
4.
Hotové guľky obaľujeme podľa chuti v kokose, čokoláde, sezame, orechoch a pod. Obalené guľky necháme aspoň 2 hod. v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...