Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečené guľky z červenej repy

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

70 g
bezlepková múka
150 g
červená repa
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
karob
70 g
pasta tahini
2 KL
stévia

Na obaľovanie

drvené ľanové semienko
kokos
horká postrúhaná čokoláda
sezam

postup

1.
Do vyššej nádoby dáme surovú červenú repu, karob (alebo kakao), tahini pastu, stéviu, vanilkový extrakt a múku. Použila som bezlepkovú cícerovú múku, ale v podstate je jedno akú použijeme. Miesto múky môžeme pridať i najemno rozomleté ovsené vločky.
2.
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú kašu. Ak sa nám zdá cesto málo sladké, bez výčitiek pridáme med alebo cukor.
3.
Z rozmixovaných surovín tvarujeme mokrými rukami guľky (z uvedených surovín nám vyjde cca 12 ks).
4.
Hotové guľky obaľujeme podľa chuti v kokose, čokoláde, sezame, orechoch a pod. Obalené guľky necháme aspoň 2 hod. v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...