Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kelové chipsy

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
kelový list
1 KL
olivový olej
1 KL
soľ himalájska

postup

1.
Na zeleninové kelové chipsy sú najlepšie vrchné tmavé listy kelu.
2.
Listy umyjeme a vyrežeme tvrdý stred. Potom každý list nakrájame na malé obdĺžniky alebo kocky. Doporučujem krájať radšej väčšie kusy, kel sa pri pečení zmenší.
3.
Kelové listy dáme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou. Všetko spolu premiešame a rovnomerne roztiahneme po celom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov 18-20 min. V priebehu pečenia cca 2x chipsy premiešame. Pred podávaním môžeme dosoliť alebo okoreniť červenou paprikou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
david30
27.2.2014 11:11 | |
+17 -6
jeeej, zhorený kel 3:) nevueritelne čo uz ludia nevymyslia
zuna7
27.2.2014 00:18 | |
+10 -1
Krásne, výborné! Jedine vynechám olivák, nahradím iným. A určite by sa dalo skúsiť aj s inou listovou zeleninou. A spraviť si mix. Ukladám!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...