Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kelové chipsy

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
kelový list
1 KL
olivový olej
1 KL
soľ himalájska

postup

1.
Na zeleninové kelové chipsy sú najlepšie vrchné tmavé listy kelu.
2.
Listy umyjeme a vyrežeme tvrdý stred. Potom každý list nakrájame na malé obdĺžniky alebo kocky. Doporučujem krájať radšej väčšie kusy, kel sa pri pečení zmenší.
3.
Kelové listy dáme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou. Všetko spolu premiešame a rovnomerne roztiahneme po celom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov 18-20 min. V priebehu pečenia cca 2x chipsy premiešame. Pred podávaním môžeme dosoliť alebo okoreniť červenou paprikou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
david30
27.2.2014 11:11 | |
+17 -6
jeeej, zhorený kel 3:) nevueritelne čo uz ludia nevymyslia
zuna7
27.2.2014 00:18 | |
+10 -1
Krásne, výborné! Jedine vynechám olivák, nahradím iným. A určite by sa dalo skúsiť aj s inou listovou zeleninou. A spraviť si mix. Ukladám!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...