Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Petržlenovo-kelová polievka

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kel
100 g
petržlenová vňať
2 ks
cibuľa
200 ks
mrkva
200 g
zemiaky
1 PL
soľ
1 PL
cesnak sušený

postup

2.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Petržlenovú vňať umyjeme a okrem stoniek ju celú nakrájame nadrobno.
3.
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme smažiť na 1 PL oleja. K osmaženej cibuli pridáme petržlenovú vňať a necháme dusiť 5 min.
4.
Osmaženú vňať s cibuľou dáme do vriacej vody, ktorú následne osolíme a okoreníme cesnakom.
5.
Tyčovým mixérom rozmixujeme vňať i s cibuľou. K rozmixovanej zelenine potom pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na malé kocky. Varíme max 10 min. Po 10-tich minútach polievku vypneme a pridáme do nej kelové listy nakrájané na kocky. Prikryjeme a necháme postáť 5 min. Kelové listy sa nesmú variť, inak by neboli chrumkavé.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...
pitný režim
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Leto je v plnom prúde, a preto nezabúdajte počas rôznych aktivít na dostatočnú hydratáciu. Mohlo by sa zdať, že okolo...