Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Petržlenovo-kelová polievka

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kel
100 g
petržlenová vňať
2 ks
cibuľa
200 ks
mrkva
200 g
zemiaky
1 PL
soľ
1 PL
cesnak sušený

postup

2.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Petržlenovú vňať umyjeme a okrem stoniek ju celú nakrájame nadrobno.
3.
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme smažiť na 1 PL oleja. K osmaženej cibuli pridáme petržlenovú vňať a necháme dusiť 5 min.
4.
Osmaženú vňať s cibuľou dáme do vriacej vody, ktorú následne osolíme a okoreníme cesnakom.
5.
Tyčovým mixérom rozmixujeme vňať i s cibuľou. K rozmixovanej zelenine potom pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na malé kocky. Varíme max 10 min. Po 10-tich minútach polievku vypneme a pridáme do nej kelové listy nakrájané na kocky. Prikryjeme a necháme postáť 5 min. Kelové listy sa nesmú variť, inak by neboli chrumkavé.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...