Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Petržlenovo-kelová polievka

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kel
100 g
petržlenová vňať
2 ks
cibuľa
200 ks
mrkva
200 g
zemiaky
1 PL
soľ
1 PL
cesnak sušený

postup

2.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Petržlenovú vňať umyjeme a okrem stoniek ju celú nakrájame nadrobno.
3.
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme smažiť na 1 PL oleja. K osmaženej cibuli pridáme petržlenovú vňať a necháme dusiť 5 min.
4.
Osmaženú vňať s cibuľou dáme do vriacej vody, ktorú následne osolíme a okoreníme cesnakom.
5.
Tyčovým mixérom rozmixujeme vňať i s cibuľou. K rozmixovanej zelenine potom pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na malé kocky. Varíme max 10 min. Po 10-tich minútach polievku vypneme a pridáme do nej kelové listy nakrájané na kocky. Prikryjeme a necháme postáť 5 min. Kelové listy sa nesmú variť, inak by neboli chrumkavé.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...