Pridať recept

Ovocné veterníky

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 ml
voda
100 g
maslo
štipiek
soľ
220 g
polohrubá múka
6 ks
vajce
300 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
200 g
jahody
trochu
čokoládový toping

postup

1.
Vo vriacej vode v hrnci rozpustíme maslo alebo stužený tuk, dochutíme ho soľou, stále miešame a pomaly sypeme múku. Nemali by sa nám tvoriť hrudky, stále miešame, varíme, až kým sa cesto neprestane lepiť na dno hrnca a varechu.
 
2.
Cesto necháme chvíľu vychladnúť a za stáleho miešania doň po jednom vmiešame vajíčka elektrickým mixérom. Malo by vzniknúť hladké a vláčne cesto.
3.
Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a zvolíme vhodný nádstavec. Plech si vyložíme papierom na pečenie a striekame naň okrúhle rovnaké tvary s priemerom cca 8 cm. Veterníky pečieme približne 8 minút vo vyhriatej rúre na 230°C. Počas pečenia rúru nemôžeme otvoriť, inak by nám mohlo cesto klesnúť.
4.
Upečené veterníky necháme vychladnúť a potom ich rozkrojíme pozdĺžne. V miske si vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým a vanilkovým cukrom. Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
5.
Veterníky naplníme šľahačkou a jahodami, priložíme druhú časť, poprášime práškovým cukrom a polejeme čokoládovým topingom alebo polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať