Pridať recept

Koláč s marcipánom

ingrediencie

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
6 ks
vajce
2,5 dl
kyslá smotana
5 PL
sladká smotana
500 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
100 g
biely marcipán
7 PL
ríbezle

postup

Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a s práškovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, smotanu na varenie, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Podlhovastú formu vymastíme, vysypeme a dáme do nej polovičné množstvo cesta. Uložíme naň očistené ríbezle a marcipán pokrájaný na malé kocky. Pridáme zostávajúcu časť cesta a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ríbezle
Ríbezle – vitamínová bomba v mini balení. Čo všetko z nich môžeme pripraviť?
Ríbezle sú síce maličké, no obsahujú mnoho cenných živín. Rovnako ako ostatné bobuľové ovocie sú...
Ríbezle
Fantastické ríbezle: Letná vitamínová bomba
Nenáročný ker, ktorého plody svojou jedinečnou chuťou inšpirujú k mnohým fantastickým kulinárskym počinom.
Ríbezľová bublanina
12 famóznych ríbezľových koláčov
Dokonale vyváženú sladkú a kyslú chuť nájdete jedine v ríbezľovom koláči.
Zavárame ríbezle!
Zavárané ríbezle - od džemu až po omáčku
Ríbezľové zaváraniny sú jedny z najobľúbenejších. Svedčí o tom aj množstvo vašich overených receptov...
VIDEO: Ríbezľové hody
Poďte si s nami zrekapitulovať, prečo sú ríbezle jedným z najfantastickejších ovocí...
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.