Pridať recept

Mokka oválky

ingrediencie

370 g
hladká múka
200 g
margarín
110 g
práškový cukor
30 g
mletá káva
1 ks
vajce
1/2 balíček
vajce

Plnka

160 g
maslo
130 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
2 PL
čierna káva

Poleva

250 g
práškový cukor
2 PL
horúca čierna káva
1 KL
olej

postup

1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, pomletej kávy, vajca a vanilkového cukru zamiesime na doske cesto a necháme ho na chladnom mieste hodinu odpočívať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a oválnou formičkou povykrajujeme oválky ( alebo okrúhlou formičkou kolieska ) , poukladáme na plech a upečieme. Upečené a vychladnuté oválky spojíme kávovou plnkou, polejeme kávovou polevou a na vrch každého oválku môžeme pridať čokoládovú polevu.
 
2.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, primiešame žĺtok a po kvapkách pridáme tuhú čiernu kávu aj s usadeninou. Poleva: Cukor zalejeme horúcou čiernou kávou a olejom a vymiešame na hustú polevu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok,...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Ak pijete kávu hneď po rannom vstávaní, pijete ju v nesprávny čas. Toto odporúčajú odborníci.
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...