Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mokka oválky

torticka2
torticka2
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

370 g
hladká múka
200 g
margarín
110 g
práškový cukor
30 g
mletá káva
1 ks
vajce
1/2 balíčkov
vajce

Plnka

160 g
maslo
130 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
2 PL
čierna káva

Poleva

250 g
práškový cukor
2 PL
horúca čierna káva
1 KL
olej

postup

1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, pomletej kávy, vajca a vanilkového cukru zamiesime na doske cesto a necháme ho na chladnom mieste hodinu odpočívať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a oválnou formičkou povykrajujeme oválky ( alebo okrúhlou formičkou kolieska ) , poukladáme na plech a upečieme. Upečené a vychladnuté oválky spojíme kávovou plnkou, polejeme kávovou polevou a na vrch každého oválku môžeme pridať čokoládovú polevu.
2.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, primiešame žĺtok a po kvapkách pridáme tuhú čiernu kávu aj s usadeninou. Poleva: Cukor zalejeme horúcou čiernou kávou a olejom a vymiešame na hustú polevu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...