Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Mokka oválky

torticka2
torticka2
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

370 g
hladká múka
200 g
margarín
110 g
práškový cukor
30 g
mletá káva
1 ks
vajce
1/2 balíčkov
vajce

Plnka

160 g
maslo
130 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
2 PL
čierna káva

Poleva

250 g
práškový cukor
2 PL
horúca čierna káva
1 KL
olej

postup

1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, pomletej kávy, vajca a vanilkového cukru zamiesime na doske cesto a necháme ho na chladnom mieste hodinu odpočívať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a oválnou formičkou povykrajujeme oválky ( alebo okrúhlou formičkou kolieska ) , poukladáme na plech a upečieme. Upečené a vychladnuté oválky spojíme kávovou plnkou, polejeme kávovou polevou a na vrch každého oválku môžeme pridať čokoládovú polevu.
2.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, primiešame žĺtok a po kvapkách pridáme tuhú čiernu kávu aj s usadeninou. Poleva: Cukor zalejeme horúcou čiernou kávou a olejom a vymiešame na hustú polevu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...