Pridať recept

Šampiňónová krémová polievka s bylinkovými krutónmi

Šampiňónová krémová polievka s bylinkovými krutónmi
Zdroj: diabambulka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
hubový bujón
100 ml
mlieko
200 ml
sladká smotana
40 g
maslo
40 g
hladká múka
20 g
masla na udusenie šampiňónov
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá rasca
trochu
petržlenová vňať
1/4 ks
citrónová šťava

postup

1.
Zo 40g masla a 40g múky si pripravíme svetlú záparžku, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón a povaríme. Na zvyšnom masielku si opražíme nakrájané šampiňóny, posypeme mletou rascou, mletým čiernym korením, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Chvíľku podusíme a potom pridáme do vody s bujónom a všetko spolu rozmixujeme. Pridáme mlieko, sladkú smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a petržlenovú vňať. Povaríme a podávame s bylinkovými krutónami.
 
2.
BYLINKOVE KRUTONY : starší chlieb bazalka ( alebo iné obľúbené korenie ) korenie Americké brambory 1 PL masla POSTUP : Predhrejeme rúru a na plech dáme 1 PL masla, keď sa maslo roztopí pridáme bazalku a korenie na pečené zemiaky ( korenie môžete použiť aké máte radi podľa seba a rôzne si h o nakombinovať ), všetko spolu dobre premiešame a pridáme na kocky nakrájaný starší chlieb. Premiešame a dáme do vyhriatej rúry piecť na 7 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
3.
Dobrú chuť :-)))
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať