Pridať recept

Krémová cesnačka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibula menšia
1 ks
hlavička cesnaku
4 ks
zemiaky
0,4 litrov
mlieko
0,4 litrov
voda
1 ks
zeleninový bujón
olej
soľ
vegeta

postup

1.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
 
2.
Podlejeme vodou, pridáme bujón, zemiaky, osolíme a ochutíme vegetou.
3.
Asi po 5 minútach varenia prilejeme mlieko.
4.
Ked už máme zemiaky dobre uvarené, celú polievku rozmixujeme. Ak je príliš riedka, môžme ju zahustiť múkou. Podávames opečenými rohlíkovými kockami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jstranska
5.6.2019 21:33 | |
+1 -1
Perfektna. Robim ju casto, najma na chalupe. Dakujem za recept😊
Podobné články
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak,
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak, o týchto ste určite ešte nepočuli
Ako očistiť cesnak bez toho, aby ste museli použiť lis, ktorý sa ťažko čistí alebo aby vám nezapáchali...
Famózna cibuľačka a cesnačka
Poctivá cibuľačka a cesnačka: Základ jesennej kuchyne
Prečo sú polievky počas jesene tak dôležité? Pretože vás príjemne zahrejú, vďaka zelenine sú plné...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...