Pridať recept

Rozprávkovo-šľaháčková torta

ingrediencie

Cesto

7 ks
bielok
250 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
kokos
80 g
hrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
trochu
tuk a hrubá múka na formu
trochu
granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobenie

Krém

1 dl
mlieko
150 g
várová čokoláda
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
žĺtok
250 g
maslo
150 g
šľahačková smotana

postup

1.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do snehu pridáme za stáleho miešania práškový cukor. Do vyšľaháme zľahka múku s práškom do pečiva a kokos. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 45 minút.
 
2.
Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Potom, keď je vychladnuté ho rozkrojíme na dve polovice. Spodný plát natrieme 2/3 krému a zakryjeme ďalším plátom. Potom potrieme aj vrch aj boky korpusu.
3.
Krém pripravíme z mlieka, polámanej varovej čokolády, práškového cukru, vanilkového cukru a žĺtok. Všetko ingrediencie šľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Vychladnutý krém spojíme s maslom vymiešaným do peny.
4.
Tortu potretú krémom ponatierame šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať