Rozprávkovo-šľaháčková torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
7
ks
bielok
250
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
200
g
kokos
80
g
hrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
trochu
tuk a hrubá múka na formu
trochu
granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobenie
Krém
1
dl
mlieko
150
g
várová čokoláda
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
žĺtok
250
g
maslo
150
g
šľahačková smotana
postup
1.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do snehu pridáme za stáleho miešania práškový cukor. Do vyšľaháme zľahka múku s práškom do pečiva a kokos. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 45 minút.
2.
Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Potom, keď je vychladnuté ho rozkrojíme na dve polovice. Spodný plát natrieme 2/3 krému a zakryjeme ďalším plátom. Potom potrieme aj vrch aj boky korpusu.
3.
Krém pripravíme z mlieka, polámanej varovej čokolády, práškového cukru, vanilkového cukru a žĺtok. Všetko ingrediencie šľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Vychladnutý krém spojíme s maslom vymiešaným do peny.
4.
Tortu potretú krémom ponatierame šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.