Pridať recept

Zeleninový koláč so syrom Feta

ingrediencie

Cesto

200 g
hladká múka
100 g
maslo
2 PL
kyslá smotana
štipiek
soľ

Plnka

250 g
jemný nízkotučný tvaroh
150 g
kyslá smotana
200 g
syr Feta
3 ks
vajce
1 hrsť
šampiňóny
1 ks
farebná paprika
1 hrsť
čierne olivy
1 ks
jarná cibuľka
1 PL
olivový olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
V miske zmiešame múku, na kocky nakrájané maslo, žĺtok, kyslú smotanu a soľ. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a vložíme aspoň na pol hodiny do chladničky.
 
2.
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, polovicou syra Feta, vajíčkami, nasekanou jarnou cibuľkou, dochutíme soľou a korením. Zeleninu a huby nakrájame na menšie kúsky.
3.
Cesto vyložíme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme do vymastenej formy na pečenie alebo plechu. Cesto poprepichujeme vidličkou, vložíme do rúry rozohriatej na 175°C a pečieme približne 12 minút.
4.
Potom na cesto navrstvíme pripravenú plnku, zeleninu, pokvapkáme ho olivovým olejom a pečieme ďalších 30 minút. Ak by sa nám okraje príliš pripekali, prikryjeme ho alobalom a dopečieme. Ešte horúci koláč vyberieme a posypeme zvyšným syrom Feta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.