Dánsky rumový koláč
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
150
g
práškový cukor
150
g
polohrubá múka
1
dl
čerešňová šťava
4
PL
um
2,5
dl
smotana
2
ks
žĺtok
1
PL
hrubá múka
postup
Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pomaly pridáme múku a vypracujem cesto, ktoré vlejeme do vymastenej bábovkovej formy a v stredne teplej rúre upečieme do zlatohneda. Vychladnutý koláč pokropíme čerešňovou šťavou a dvoma lyžicami rumu. Smotanu, žĺtky a múku vyšľaháme na hustú masu a nakoniec primiešame zvyšok rumu. Touto penistou omáčkou polejeme koláč pri podávaní.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.