Pridať recept

Dánsky rumový koláč

ingrediencie

3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
150 g
polohrubá múka
1 dl
čerešňová šťava
4 PL
um
2,5 dl
smotana
2 ks
žĺtok
1 PL
hrubá múka

postup

Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pomaly pridáme múku a vypracujem cesto, ktoré vlejeme do vymastenej bábovkovej formy a v stredne teplej rúre upečieme do zlatohneda. Vychladnutý koláč pokropíme čerešňovou šťavou a dvoma lyžicami rumu. Smotanu, žĺtky a múku vyšľaháme na hustú masu a nakoniec primiešame zvyšok rumu. Touto penistou omáčkou polejeme koláč pri podávaní.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
19.7.2013 17:32 | |
+4 -7
a jesť surovú múku? to sa mi nezdá zdravé...
Anonymný nick
9.3.2013 03:58 | |
+3 -5
a cesto je prerezane v strede tam je plnka (y)