Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pomarančová roláda

torticka2
torticka2
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 dkg
práškový cukor
4 ks
vajce
1 ks
pomaranč
10 dkg
krupicová múka

Poleva

14 dkg
práškový cukor
1 PL
horúca voda
1 PL
šťava z pomaranča

postup

1.
Žĺtky s cukrom miešame ½ hod. Potom za stáleho miešania prikvapkávame z menšieho pomaranča šťavu a nastrúhame pomarančovú kôru. Z bielkov spravíme tuhý sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešaným žĺtkom. Cesto zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený plech a múkou vysypaný plech a do ružova upečieme.
2.
Upečené ešte horúce vyklopíme na tablu posypanú práškovým cukrom, natrieme marhuľovým lekvárom a ešte horúce zakrútime. Necháme vychladnúť a polejeme pomarančovou polevou. Poleva: Zmiešame spolu 14 dkg práškový cukor, horúcu vodu a pomarančovú šťavu ½ hod. Poleva musí byť biela, lesklá a hustá.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...