Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pomarančová roláda

torticka2
torticka2
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 dkg
práškový cukor
4 ks
vajce
1 ks
pomaranč
10 dkg
krupicová múka

Poleva

14 dkg
práškový cukor
1 PL
horúca voda
1 PL
šťava z pomaranča

postup

1.
Žĺtky s cukrom miešame ½ hod. Potom za stáleho miešania prikvapkávame z menšieho pomaranča šťavu a nastrúhame pomarančovú kôru. Z bielkov spravíme tuhý sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešaným žĺtkom. Cesto zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený plech a múkou vysypaný plech a do ružova upečieme.
2.
Upečené ešte horúce vyklopíme na tablu posypanú práškovým cukrom, natrieme marhuľovým lekvárom a ešte horúce zakrútime. Necháme vychladnúť a polejeme pomarančovou polevou. Poleva: Zmiešame spolu 14 dkg práškový cukor, horúcu vodu a pomarančovú šťavu ½ hod. Poleva musí byť biela, lesklá a hustá.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...