Šošovicová polievka s údeninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
šošovica
1
ks
cibuľa
40
g
masť
40
g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ
200
g
údenina
trochu
majorán
2
dl
smotana na varenie
2
litre
vývar
postup
1.
Umytú šošovicu uvaríme v menšom množstve vody. Cibuľu pokrájanú opražíme na masti, poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, dobre premiešame a varíme asi 20 minút.
2.
Potom pridáme uvarenú šošovicu, korenie a roztlačený cesnak. Všetko spolu varíme.
3.
Údeninu pokrájame na kocky a opražíme na masti. Potom, keď je polievka hotová ju rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a varíme ešte asi 10 minút.
4.
Po uvarení pridáme kocky údeniny a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.