Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Perníkový kakaový koláč s kešu krémom

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
ryžová múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
karob kakao
1/2 KL
mletý kardamón
1/2 KL
škorica
1/2 KL
mleté nové korenie
1/2 KL
mleté klinčeky
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor
300 ml
ovsené mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
kokosový tuk

Krém

200 g
kešu oriešky
80 ml
voda
3 PL
med

postup

1.
Najskôr si namočíme kešu orechy do studenej vody a necháme v nej do doby, než dáme piecť cesto.
2.
Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a korenie.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a roztopený kokosový tuk.
4.
Tekuté suroviny potom pomaly prilejeme k tuhým a zľahka premiešame.
5.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme kokosovým tukom a vylejeme do nej cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 22 min.
6.
Zmäknuté kešu orechy zbavíme vody, preložíme do sekáčika, pridáme med a novú studenú vodu - 80 ml. Mixujeme dovtedy, až budeme mať hladkú krém. Podľa potreby pridávame vodu. Krém by mal byť radšej tuhší, aby z koláča nestekal. Ak to náhodou preženieme s vodou, môžeme krém zahustiť solamylom (jednoducho prisypeme cca 1 KL ku krému a poriadne vyšľaháme).
7.
Upečené korpus necháme poriadne vychladnúť a potom naň namažeme krém. Ozdobíme podľa chuti ovocím. U mňa zvíťazili obľúbené sušené moruše. Ozdobený koláč necháme hodinu stuhnúť v chladničke.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...