Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Perníkový kakaový koláč s kešu krémom

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
ryžová múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
karob kakao
1/2 KL
mletý kardamón
1/2 KL
škorica
1/2 KL
mleté nové korenie
1/2 KL
mleté klinčeky
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor
300 ml
ovsené mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
kokosový tuk

Krém

200 g
kešu oriešky
80 ml
voda
3 PL
med

postup

1.
Najskôr si namočíme kešu orechy do studenej vody a necháme v nej do doby, než dáme piecť cesto.
2.
Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a korenie.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a roztopený kokosový tuk.
4.
Tekuté suroviny potom pomaly prilejeme k tuhým a zľahka premiešame.
5.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme kokosovým tukom a vylejeme do nej cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 22 min.
6.
Zmäknuté kešu orechy zbavíme vody, preložíme do sekáčika, pridáme med a novú studenú vodu - 80 ml. Mixujeme dovtedy, až budeme mať hladkú krém. Podľa potreby pridávame vodu. Krém by mal byť radšej tuhší, aby z koláča nestekal. Ak to náhodou preženieme s vodou, môžeme krém zahustiť solamylom (jednoducho prisypeme cca 1 KL ku krému a poriadne vyšľaháme).
7.
Upečené korpus necháme poriadne vychladnúť a potom naň namažeme krém. Ozdobíme podľa chuti ovocím. U mňa zvíťazili obľúbené sušené moruše. Ozdobený koláč necháme hodinu stuhnúť v chladničke.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...