Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kurací guláš s cícerom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
400 g
uvarený cícer
500 g
lečo
500 ml
kurací vývar
1 PL
olivový olej
150 g
cibuľa
4 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
soľ

Marináda

1 KL
fenykel
1/2 KL
kurkuma
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
chilli
1 KL
soľ
1/2 KL
mletý koriander
10 strúčikov
cesnak
2 dl
červené víno

postup

1.
Cícer použijeme buď sterilizovaný alebo uvarený. V prípade druhej varianty je potreba uvarený cícer zbaviť šupiek (je to trochu pracná robota, ale v porovnaní s kupovaným sterilizovaným cícerom je to lacnejšia varianta).
4.
Potom prilejeme červené víno, povaríme 3 min. a odstavíme z ohňa. Suroviny na marinádu rozmixujeme na hladkú kašu a potrieme ňou mäso.
5.
Obalené mäso v marináde dáme na cca 15 min. do chladničky.
7.
K osmaženej cibuli pridáme mäso a po 5-tich minútach i lečo. Povaríme 5 min. - dochutíme sladkou mletou paprikou a soľou.
8.
Do zapekacej misy vložíme uvarený cícer, zalejeme mäsovou zmesou a vývarom.
9.
Pečieme prikryté pri teplote 220 stupňov 30 min. Podávame bez prílohy, guláš je vďaka cíceru dostatočne sýty.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pupa99
4.4.2014 01:06 | |
+0 -1
Uzasny recept! velmi nam chutilo, po 4 dnoch som nutena uvarit ho znova :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...