Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kurací guláš s cícerom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
400 g
uvarený cícer
500 g
lečo
500 ml
kurací vývar
1 PL
olivový olej
150 g
cibuľa
4 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
soľ

Marináda

1 KL
fenykel
1/2 KL
kurkuma
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
chilli
1 KL
soľ
1/2 KL
mletý koriander
10 strúčikov
cesnak
2 dl
červené víno

postup

1.
Cícer použijeme buď sterilizovaný alebo uvarený. V prípade druhej varianty je potreba uvarený cícer zbaviť šupiek (je to trochu pracná robota, ale v porovnaní s kupovaným sterilizovaným cícerom je to lacnejšia varianta).
4.
Potom prilejeme červené víno, povaríme 3 min. a odstavíme z ohňa. Suroviny na marinádu rozmixujeme na hladkú kašu a potrieme ňou mäso.
5.
Obalené mäso v marináde dáme na cca 15 min. do chladničky.
7.
K osmaženej cibuli pridáme mäso a po 5-tich minútach i lečo. Povaríme 5 min. - dochutíme sladkou mletou paprikou a soľou.
8.
Do zapekacej misy vložíme uvarený cícer, zalejeme mäsovou zmesou a vývarom.
9.
Pečieme prikryté pri teplote 220 stupňov 30 min. Podávame bez prílohy, guláš je vďaka cíceru dostatočne sýty.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pupa99
4.4.2014 01:06 | |
+0 -1
Uzasny recept! velmi nam chutilo, po 4 dnoch som nutena uvarit ho znova :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...