Pridať recept

Kapustnica so sušenými slivkami

ingrediencie

500 g
kyslá kapusta
voda
10 g
sušené slivky
1/4 liter
kyslá smotana
30 g
hladká múka
soľ

postup

Kyslú kapustu pokrájame, zalejeme vodou, pridáme umyté a deň vopred namočené huby a varíme. Neskôr vložíme slivky. Keď je všetko mäkké, zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, osolíme a povaríme. Do kapustnice môžeme dať vari aj údenú klobásu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 výborných jedál z kyslej kapusty
7 neodolateľných klasík z kyslej kapusty
Sedem receptov s kvasenou kapustou, ktoré určite poznáte, ale nie je na škodu mať ich po ruke.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!