Pytliacka piknatná polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
dkg
srnčie mäso
20
dkg
mäso z diviaka
20
dkg
hovädzia pečeň
8
dkg
slanina
30
dkg
cibuľa
1
dkg
mletá červená paprika
trochu
soľ
trochu
rasca
3
strúčiky
cesnaku
40
dkg
zemiaky
3
ks
paradajka
15
dkg
koreňová zelenina
trochu
rozmarín
4
ks
feferónka
trochu
bravčová masť
1
dl
červené víno
2
litre
vývar
postup
1.
Mäso umyté, očistené odblaníme, nakrájame na menšie kocky. V kastróle na rozpálenej masti rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninu, na nej rozpražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
2.
Pridáme pokrájané mäso a pečienku, papriku, rascu, rozotretý cesnak a za občasného podlievania vodou pražíme tak dlho, až je polomäkké. Osolíme a okoreníme rozmarínom. To trvá podľa druhu mäsa asi 1 až 1,5 hod.
3.
K polomäkkému mäsu pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zeleninu, víno, paradajky a feferónky podľa chuti. Všetko zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.
4.
Hotovú polievku prifarbíme paprikou rozpustenou v troške rozohriateho tuku. Podávame s chlebom, alebo pečivom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.