Pridať recept

Pytliacka piknatná polievka

ingrediencie

40 dkg
srnčie mäso
20 dkg
mäso z diviaka
20 dkg
hovädzia pečeň
8 dkg
slanina
30 dkg
cibuľa
1 dkg
mletá červená paprika
trochu
soľ
trochu
rasca
3 strúčiky
cesnaku
40 dkg
zemiaky
3 ks
paradajka
15 dkg
koreňová zelenina
trochu
rozmarín
4 ks
feferónka
trochu
bravčová masť
1 dl
červené víno
2 litre
vývar

postup

1.
Mäso umyté, očistené odblaníme, nakrájame na menšie kocky. V kastróle na rozpálenej masti rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninu, na nej rozpražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
 
2.
Pridáme pokrájané mäso a pečienku, papriku, rascu, rozotretý cesnak a za občasného podlievania vodou pražíme tak dlho, až je polomäkké. Osolíme a okoreníme rozmarínom. To trvá podľa druhu mäsa asi 1 až 1,5 hod.
3.
K polomäkkému mäsu pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zeleninu, víno, paradajky a feferónky podľa chuti. Všetko zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.
4.
Hotovú polievku prifarbíme paprikou rozpustenou v troške rozohriateho tuku. Podávame s chlebom, alebo pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať