Pridať recept

Kapustový nákyp

ingrediencie

1 ks
kapusta hlávka
30 g
hladká múka
1,5 dl
mlieko
2 ks
vajce
200 g
údené mäso
podľa chuti
soľ,mleté čierne korenie,postrúhaný muškátový orech
trochu
maslo a strúhanka na vymastenie formy

postup

1.
Hlávku pokrájame a sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.Medzitým maslo a múku opražíme,zalejeme mliekom a dobre vymiešame na hladkú kašu.Túto bešamelovú omáčku osolíme,okoreníme mletým korením a postrúhaným muškátovým orechom,pridáme žĺtky a vymiešame.
 
2.
Z bielkov ušľaháme sneh a spolu s nakrájaním údeným mäsom ho zamiešame do omáčky.Nakoniec pridáme kapustu a dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča do rúry zapiecť.Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...