Kel prekladaný ryžou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávka kelu
30
g
tuk
250
g
bravčové mäso mleté
250
g
ryža
2
dl
smotana
2
ks
vajce
1
PL
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Kel pokrájame na rezance.Na tuku speníme pokrájanú cibuľu,pridáme zomleté mäso,osolíme,okoreníme a prikryté dusíme do polomäkka.Umytú ryžu uvaríme v osolenej vode 10 minút,necháme odkvapkať.
2.
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu odkvapkaného pokrájaného kelu,nato rozotrieme dusené mäso zmiešané s ryžou.Vrchnú vrstvu tvorí kel.Všetko polejeme smotanou,ktorú sme rozmiešali s múkou a vajciami.V rúre upečieme do mäkka.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.