Pridať recept

Artičokový krém

ingrediencie

750 g
artičoky
1/2 liter
voda
1/4 liter
mlieko
60 g
maslo
1/4 KL
ocot
15 g
múka hladká
1/2 ks
zelená paprika
soľ

postup

Artičoky očistíme a nakrájame na kúsky. Stredné lupienky a kvetné päste odstránime a hneď vkladáme do vývar alebo vody s octom, soľou a korením. Necháme veriť do mäkka. Mäkké artičoky prelisujeme, vložíme späť do vývaru a zahustíme dobre prevarenou zásmažkou pripravenou z masla, múky a mlieka. Polievku krátko povaríme a môžeme podávať. Napokon môžeme ozdobiť kúskami papriky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
pečené artičoky
Ako na pečené artičoky
Artičoka je parádna zelenina, burina, vyšľachtená pre kulinárske pochúťky, no aj so zachovanými liečivými účinkami.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...