Pridať recept

Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke

ingrediencie

200 g
uvarené hovädzie mäso
200 g
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
10 dkg
strúhanka
1 liter
paradajkový pretlak
2 ks
listy bazalky

postup

1.
Uvarené a surové mäso zomelieme spolu s očistenou cibuľou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme vajce a dobre premiešame. Ak je zmes podľa nás riedka pridáme strúhanku.
 
2.
Zo zmesi sformujeme guličky,, ktoré uvaríme v silnom mäsovom vývare alebo v rajčiakovej omáčke. Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
3.
Pred podávaním dáme na tanier špagety a navrch položíme mäsové guľky spolu s paradajkovou omáčkou. Do zdobíme listami bazalky.
4.
Rajčiakovú omáčku pripravíme z paradajkových pretlakov, zápražky z múky a masti, dochutíme cukrom a uvaríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mäsové guľky
Na večeru: Zemiaky zapekané s mäsovými guľkami, smotanou a syrom
Keď máte chuť na poctivé mäsové guľky, skúste k nim miesto paradajkovej omáčky a cestovým pripraviť...
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami z jednej panvice
Mäsové guľky, omáčka aj špagety z jednej panvice: Rýchle a vďačné jedlo, ktoré ušetrí čas i umývanie riadu (recept)
Kto by nezbožňoval mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami? V tomto recepte vám ukážeme, ako túto...
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Ak raz ochutnáte túto omáčku, nebudete chcieť jesť žiadnu inú paradajkovú omáčku. A najlepšie je,...
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.